Lid worden

Overweeg je om langs te komen of lid te worden? Wat leuk! Neem vooral even contact op met de teamleider van de betreffende speltak:

Bevers  Arjan van der Hoek 06-15042204
Welpen  Tony Verlaan 06-22358682
Esta's  Sander Heij 06-10592516
Verkenners        Dennis van den Berg 06-27589618
Gidsen Niels Beukenkamp 06-83215974
Rowans Martijn van Berkel 06-22103806
Stam  Ewout Verweij

Op onze informatiepagina staan de opkomsttijden en de leeftijdscategorieën verder gespecificeerd.

Uniform

indeling insignes op blouse
 Bij onze groep dragen alle leden een uniform met das. Dit is het outfit waarin iedereen naar de opkomsten komt. Naast bij de reguliere opkomsten worden ze gedragen bij officiële gelegenheden, tijdens het zomerkamp en bij andere activiteiten die niet op ons eigen terrein plaatsvinden. De gidsen en rowans hebben naast de blouses ook een eigen trui, als extra kledingoptie voor tijdens hun normale opkomsten. Deze zijn optioneel en zijn beschikbaar bij de desbetreffende teamleiders.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen zich op hun gemak voelen en zijn van mening dat de gelijkwaardige uniformen daaraan bijdragen. Daarnaast werken wij vanuit Scouting Nederland met een insigne-programma om met de kinderen allerlei vaardigheden te ontwikkelen. Deze insignes horen op de persoonlijke blouses te worden genaaid en kunnen de rest van de scoutingcarrière met trots gedragen worden. Wanneer onze leden een vaardigheidsinsigne verdienen, krijgen zij die van hun leiding. Deze hoeven dus niet zelf aangeschaft te worden.

Het uniform, de scoutingdas en de dasring dienen wel zelf aangeschaft te worden. Dit kan via de ScoutShop van Scouting Nederland, op de website www.scoutshop.nl. Onze groep heeft een effen das in de kleur "Donkergroen", waar de "gevlochten dasring met logo" bij hoort.

Ook belangrijk: het scouting installatieteken en het insigne van de huidige speltak worden ook door het lid zelf aangeschaft. Wegens de verouderde groepsbenamingen die wij op de Mr. van Daalgroep nog hanteren, komen onze benamingen niet altijd overeen met hoe Scouting Nederland de speltakken noemt. De esta's vallen onder "Welpen", de gidsen en verkenners horen bij "Scouts" en rowans worden "Explorers" genoemd. Dat zijn dus de namen die op hun speltakinsignes staan.

Contributie

De eerste drie weken kan iedereen geheel vrijblijvend met een speltak meedoen. Daarna gaat de contributie in. De contributie voor dit seizoen van 2018-2019 is:

Bevers € 110,-
Welpen / Esta's € 110,-
Verkenners / Gidsen € 120,-
Rowans € 120,-
Stam €   95,-
Bestuur €   45,-
Donateur €   45,-

Indien niet tijdig wordt uitgeschreven (d.w.z. vóór 1 november van een jaar) wordt er een bedrag van minimaal €60,- doorbelast. Dit zijn namelijk de kosten per lid die wij op onze beurt moeten afdragen aan Scouting Nederland.

Naast de contributie stellen we het zeer op prijs als u een vrijwillige ouderbijdrage van €10,- (of wellicht meer) zou willen doen. Dat zal ons in staat stellen af en toe iets extra's te kunnen doen voor de kinderen.

Bij de scouting staan de kinderen en hun ontwikkeling in de maatschappij centraal, we vinden dan ook dat scouting voor ieder kind toegankelijk moet zijn. Helaas is het voor sommige gezinnen financieel niet haalbaar om hun kind bij een club aan te melden. Voor deze gezinnen is het mogelijk om de hulp van een particuliere organisatie in te roepen, genaamd: "Jeugd deelname Fonds". Hun website, jeugddeelnamefonds.nl, bevat veel informatie over wat zij als organisatie doen en hoe iemand in aanmerking komt voor een vergoeding. Voor meer informatie kan tevens contact opgenomen worden met de penningmeester van de Mr. van Daalgroep.

Rekeningnummer: NL76 RABO 0309 8607 25 t.n.v. Mr. van Daalgroep

Voor vragen of meer informatie kunt u altijd terecht bij:

Nick Siegert