Welpen (7 – 11 jaar)

Welkom in de Jungle!

Wie?

Jongens van 7 t/m 11 jaar.

Wanneer?

Zaterdagochtend 9:30 – 11:30 uur

Bij de welpenspeltak wordt het thema van The Jungle Book gebruikt als inspiratiebron voor spelactiviteiten. Op die manier wordt spelenderwijs aandacht besteed aan bijvoorbeeld samenwerking en de natuur.

Op een hordeochtend doen de welpen allerlei leuke activiteiten: van trefbal en verstoppertje tot pizza’s bakken en scoutingvaardigheidsinsignes verdienen. Bij dat laatste doen we bijvoorbeeld aan knopen leggen, leren over EHBO en wandelen met kaart & kompas.

Bosspellen zoals Levend Stratego en vlaggenroof zijn grote favorieten onder onze welpen. En wat dacht je van broodjes bakken boven een zelf aangelegd vuurtje?

In de vrije tijd die de welpen aan het begin of het einde van de opkomst vaak krijgen, kunnen zij hun wildste fantasieën kwijt. Ze brengen die tijd namelijk door in hun “Kippenbos”, een stukje ‘bos’ vooraan ons terrein waar een door hen zelf bedachte economie draait met blaadjes als valuta en persoonlijke wisselteams… Geen zorgen, als je er een tijdje rondloopt weet je binnen no-time beter hoe dat “Kippenbos” in elkaar steekt dan de welpenleiding!

Lijkt dit je wel wat? Kom dan gerust een keer kijken bij een van onze opkomsten! Neem van tevoren wel even contact met ons op.

Woordbubble maken
welpen friet